• Melontaa Vantaanjoella.
  • Melontaa järvellä.
  • Melontaa Tervakosken Toivanjoella.

Toivanjoki on osin kokonaan luonnontilassa oleva joki, jonka kauneuden voi nähdä vain melomalla sen läpi. Joki kiemurtelee mutkaisena läpi lintusuon ja korkeiden kaislikoiden lomasta voi nähdä myös Alasjärven jylhät kalliot. Alueen linnusto on varsinkin keväisin runsas ja vastaan voi uiskennella vaikkapa sorsapoikue kaikessa rauhassa. Melonta tekee hyvää varsinkin niska- ja hartiakivuista kärsiville, ja sitä suositellaankin päätetyöntekijöille ja muille istumatyötä tekeville.

Ohjelma

Käymme läpi melonatekniikkaa ja turvallisuusohjeet, jonka jälkeen lähdemme melomaan ammattitaitoisen oppaan mukana ennalta sovitusta paikasta, joko Tervaniemestä tai Toivan sillalta. Reitti valitaan keliolojen ja muiden turvallisuustekijöiden mukaan.

Melontamatkaa kertyy noin 8,5 kilometriä rauhallisesti virtaavassa joessa. Reitti on yhdensuuntainen ja kuljetamme ryhmän melonnan jälkeen takaisin lähtöpaikkaan. 

Toivanjoen virtaus on rauhallinen, joten melontareissu ei vaadi huippukuntoa. 

Voimme retken päätyttyä tarjota ryhmällenne halutessanne kahvit, teet ja pientä purtavaa. Kahvituksen hinta lisätään matkan hintaan. Kahvituksen hinnat löytyvät Metsä-Menusta otsikolla jälkiruoat ja lisukkeet. Näistä voitte valita numerot 1, 2, 3 tai 5.