Järjestämme melontaretket kaiken kokoisille ryhmille. Kanoottimme ovat intiaanikanootteja, joita aloittelevankin melojan on turvallinen hallita.

  • Melontaa Vantaanjoella.
  • Melontaa järvellä.
  • Melontaa Tervakosken Toivanjoella.

Koe rauhallinen Mustijokilaakson maisema kanootilla meloen! Aloitamme melontaseikkailumme Mäntsälän Hirvihaaran lähistöllä sijaitsevalta melontareitin taukopaikalta. Melomme Nummisten padolle, jossa on yhä nähtävissä muun muassa vanhoja voimalaitoksen rakenteita.

Melontaretki alkaa Usmintieltä ja päättyy maaseutuopiston kohdalle. Matkalle osuu 1–2 lyhyehköä kantomatkaa, toinen siirtolapuutarhan kohdalla (200 m) ja toinen Kytäjäntien kohdalla. Vesitilanteen mukaan jälkimmäisen pystyy usein laskemaan.

Melonta alkaa kauniilta Kytäjärveltä ja kulkee padon kautta Kytäjoelle. Se etenee tätä kapeaa, eksoottista pikkujokea, missä saattaa olla haasteena kaatuneita pikkupuita. Kytäjoki virtaa Vantaanjokeen ja siitä Pilliniemeen. Pari kertaa saattaa siis joutua nousemaan kanootista ja punnertamaan esteen yli tai sivuitse.

Toivanjoki on osin kokonaan luonnontilassa oleva joki, jonka kauneuden voi nähdä vain melomalla sen läpi. Joki kiemurtelee mutkaisena läpi lintusuon ja korkeiden kaislikoiden lomasta voi nähdä myös Alasjärven jylhät kalliot. Alueen linnusto on varsinkin keväisin runsas ja vastaan voi uiskennella vaikkapa sorsapoikue kaikessa rauhassa. Melonta tekee hyvää varsinkin niska- ja hartiakivuista kärsiville, ja sitä suositellaankin päätetyöntekijöille ja muille istumatyötä tekeville.

Järjestämiemme melontaretkien lisäksi Erämatkat vuokraa kanootteja myös omatoimisia melontaretkiä varten. Kanoottimme ovat kaksikkokanootteja eli ns. inkkarikanootteja. Oheiset hinnat ovat yhden kanootin vuokrahintoja ja ne sisältävät myös melat ja liivit. Hintohin sisältyy arvonlisävero 24 %.