Erämatkat järjestää useita erilaisia ohjelmia Hyvinkään Hotel Sveitsin yritysvieraille ja yksityisasiakkaille. Voimme myös räätälöidä ohjelmia toivomusten mukaan!

Räätälöimme erilaisia ohjelmakokonaisuuksia toiveiden pohjalta Sveitsin hotellin lähimetsässä, pihalla tai tarvittaessa sisätiloissa. Myös melontaa inkkarikanooteilla on mahdollista toteuttaa lähiseudulla. Ohjelma voi olla lyhyt tai pitkä, ja sen aihe voi olla mikä tahansa.

Voimme räätälöidä ohjelman täysin toiveidenne mukaan. Kannattaa siis heittää idea meille ja teemme sen pohjalta ehdotuksen, josta asiaa lähdetään hiomaan lopulliseen muotoon!

Rentoutustuokio toteutetaan sisätiloissa tai vaihtoehtoisesti kesäaikaan ulkona rauhallisessa paikassa, jos sää sen sallii. Tämä rentoutusharjoitus on teatterimaailmasta tuttu ja on hyvä keino oppia rauhoittamaan ja rentouttamaan itsensä.

Kevytsuunnistus on mukava ja leikkimielinen tapa oppia suunnistamaan ja liikuntaa saa samalla kuin vahingossa. Kisassa aika ratkaisee paremmuusjärjestyksen ja tietysti oikeat rastit on löydettävä.

Suunnistus voidaan myös tehdä joukkueittain tai yksilönä. Reitin pituus on myös sovittavissa, mutta perusreitti on noin 2 kilometriä Sveitsin hotellin lähialueella.

Tätä ohjelemaa muunnellaan tarvittaessa niin keston kuin sisällönkin osalta ja ohjelma voidaan toteuttaa sekä kesällä että talvella.

Jaamme osallistujat esimerkiksi 4–6 henkilön ryhmiin. Ryhmät kisailevat toisaan vastaan erilaisten tehtävien parissa. Tehtävät ovat turvallisia ja hauskoja, mutta vaativat nopeutta, nokkeluutta ja yhdessä tekemisen taitoa. 

Pelit ja leikit sopivat loistavasti ryhmille, jotka eivät halua hikoilla liikaa, vaan nauttia yhdessä tekemisestä, ulkoilusta ja pienestä kisailusta eri lajeissa kuten vaikkapa petankissa, mölkyssä tai maastotikanheitossa. 

Osallistujat jaetaan 3–5 henkilön joukkueisiin. Joukkueen koko riippuu osallistujamäärästä tai osallistujien toiveista. 

Lähtöalueella joukkueet saavat yhteisen lähtötehtävän, jonka suoritettuaan joukkue saa kirjekuoren. Sisällä on reittikartta, johon on merkittu tehtävärastit, ohjeet ja muuta tarpeellista reittiä varten. 

Tämä erikoinen viisiottelu sopii kaikenkuntoisille ja -ikäisille, sillä sen säännöt antavat huonokuntoisellekin mahdollisuuden pärjätä huippu-urheilijaa vastaan samanarvoisesti lähes kaikissa lajeissa. 

Sveitsin hotellin lähimaastot sopivat mainiosti retkeilyyn! Alueelta löytyy esimerkiksi upeita maisemia, luonnontilaista metsää, lähde ja paljon muuta! Retki voidaan toteuttaa sekä kesällä että talvella.

Retken tarkoitus on tuottaa hyvää mieltä ja vähentää stressiä. Investoiminen omaan terveyteen ei koskaan mene hukkaan. Luonnossa liikkuminen alentaa verenpainetta ja stressitasoa sekä parantaa unen laatua. Me viemme sinut luontoon rentoutumaan ammattitaitoisen ohjaajan johdolla ja sinä voit keskittyä rentoutumiseen.

Tervetuloa teatteriin! Luontoteatteri tarjoaa osallistujille mahdollisuuden päästä sekä näyttelemään, että mukaan yleisöön. Teatterisali löytyy luonnosta, jonne kuljetaan lyhyt matka oppaan johdolla. Eikä ramppikuumetta tarvitse pelätä, sillä tässä teatterissa pääosaa esittää ympärillä oleva luonto itse!

Luontokävely villiyrttinälkään! Tutustu rentouttavan kävelyn lomassa ilmaisiin Sveitsin alueen luonnosta löytyviin villiyrtteihin ja opi tunnistamaan, keräämään ja käyttämään niitä. Reitti kuljetaan rauhalliseen tahtiin opastetusti tai seuraten merkittyä reittiä. Reitin varrella kerätään ja maistellaan villiyrttejä koulutetun luonto- ja ympäristöneuvojan opastuksella. Kerätyistä yrteistä valmistetaan retken päätteeksi maistuva yrttitee.

Sienet tutuiksi -retki suuntautuu Sveitsin hotellin lähimaastoon, jossa oppaan johdolla kuljetaan ja kerätään erilaisia sieniä tunnistettavaksi. Maastosta kerätyt sienet lajitellaan keruutuoteneuvojan johdolla syötäviin ja ei syötäviin, ja samalla opitaan sienten tunnistamisen perusasioita. Neuvoja esittelee hyviä ruokasieniä ja opettaa niiden luotettavat tunnistusmerkit, sekä kertoo sienten keräämiseen, käsittelyyn ja käyttöön liittyvistä asioista. Lopuksi pidetään pieni tietovisa. 

Ohjattu marjaretki kuljettaa läpi Sveitsin alueen erilaisten metsätyyppien ja tutustuttaa osallistujan metsiemme moniin marjoihin. Opi ja löydä uudet marjat ja tapaa vanhat tutut uusin silmin. Koulutettu luonto- ja ympäristöneuvoja esittelee myrkylliset ja syötävät marjat ja kertoo niiden keräämisestä, käsittelystä ja käytöstä. Samalla opit tunnistamamaan tavanomaisimmat metsätyypit.

Valmista itse matkamuistosi, nauti omin käsin tehdystä tuotoksesta tai vie se tuliaisena kotiin! Luonto- ja ympäristöneuvoja opastaa ja ohjaa matkamuiston valmistamisessa. Työssä käytetään luonnonmateriaaleja ja käsityökaluja.