Helsingin edustan sotilassaaret Vallisaari ja Kuninkaansaari ovat avautuneet yleisölle. Sinulla on nyt mahdollisuus kokea merellinen saaristoluonto ja saarten ainutlaatuinen kulttuuriympäristö.

Tarjoamme ryhmille päiväretkiä ja mielenkiintonne mukaisesti räätälöityjä retkiä kulttuurihistoriallisesti arvokkaisiin Vallisaareen ja Kuninkaansaareen. Päiväretkellä sukellamme asiantuntevan oppaan johdolla linnoituksien sotilaskäytön ja asumisen historiaan. Tarkastelemme myös Helsingin saaristoluonnon monimuotoisuutta.  

Retki alkaa Helsingin Kauppatorilla Vanhan kauppahallin pääoven edessä avautuvalla laiturilla kello 9.30. MS Lotta starttaa kello 10. Noin 20 minuuttia kestävän merimatkan aikana tutustumme merellisen Helsingin saaristomaisemaan.

Vallisaaren kierros

Tutustumme Vallisaaren linnoitus- ja asutushistoriaan, Aleksanterin patteriin, jalopuuistutuksiin sekä hätkähdyttävän kauniisiin näköaloihin. Kierroksen pituus on noin 3 kilometriä.

Kuninkaansaaren kierros

Kuninkaansaarella on tärkeä osa linnoitushistoriassa, mutta se on myös rauhan tyyssija. Saamme ihastella lintujen, perhosten, kasvien ja muun saaristoluonnon monimuotoisuutta. Saaressa on mahdollisuus uida luonnonrannassa (omalla vastuulla). Kierroksen pituus on noin 2,5 kilometriä. 

Paluumatka Kauppatorille alkaa 15.20 ja olemme perillä 15.40.

Retkeen sisältyy noin puolen tunnin evästauko (omat eväät ja juomat). Pysähdymme sopivin välein ja pidämme juomataukoja. Tällä hetkellä retki ei sovellu vaikeasti liikuntaesteisille.


Kesto ja järjestämisajankohdat

Päiväretki ja räätälöidyt retket kello 9.30–15.40, puolipäiväretki toiseen saarista, kesto 3 tuntia. Lähtö- ja paluuajat sopimuksen mukaan. Retkiä järjestetään 1.5.–31.8. välisenä aikana. Tiedustele myös alkukevään ja syksyn retkimahdollisuutta.

Hinnat

Päiväretki 1–10 henkeä 680 e, lisähenkilöt 58 e. Puolipäiväretket 50 e/henkilö, minimiasiakasmäärä 10 henkilöä. Räätälöidyt retket hinnoitellaan sopimuksen mukaan.

Palvelut ja tuotteen muuntelu

Perushintaan sisältyvät venekuljetus, laiturimaksut ja opaspalvelut. Kysy tarpeisiisi räätälöidyistä retkistä (esim. valokuvaus, luonnontarkkailu, rentoutuminen, työhyvinvointi jne.) Hintaan sisältyy järjestäjän vastuuvakuutus. 

Eräruoat

Oheispalveluna mahdollista tilata myös retkieväät ja/tai taukokahvit.

Opas ja yhteydenotot

Sirkka Lampinen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen., puh. 046 548 9890.